Omgeving Westerhaak Route Addon

> De route | Updates | Informatie <

Omgeving Westerhaak is de naam van remybruin's route voor Train Simulator. Het is een fictieve route, gelegen in de fictieve provincie Westerse Meren. Het is in zuid-oost Nederland gesitueerd, nabij de grens met Duitsland. Ook de Belgische grens is niet ver weg.

De route bevat momenteel 2 spoorlijnen. De eerste is de hoofdlijn Westerhaak - Teugelen, welke in de toekomst verderloopt naar Havenaar. Deze spoorlijn is geëlektrificeerd. De tweede is de spoorlijn Westerhaak - Diemel, welke in de toekomst verderloopt naar Luntersbeek en Hofburg am Linger (D). Deze spoorlijn is niet geëlektrificeerd.

Spoorlijn Westerhaak - Havenaar.
Vanuit Westerhaak Centraal buigt de spoorlijn Westerhaak - Havenaar direct richting het zuid-westen. Na passage van de Hofpoort is Westerhaak Hofpoort de eerste halte. Deze halte ligt op een viaduct, en kruist daarmee de Zuidbaan. Direct na de stad Westerhaak ligt het spoor op een dijk, in het midden van een groot meer. De lijn passeert een dorpje in de polders, en buigt even later weer richting het zuiden. Niet veel verder ligt station Nijver. Na dit station passeert de spoorlijn het Nijversch Diep doormiddel van een enkelsporige brug. Na de brug gaat de spoorlijn weer dubbelsporig verder naar Teugelen. In Teugelen is, naast het station, een industriespoorlijn te vinden, en een aansluiting naar wat ooit de spoorlijn naar Diemel moet worden. Zo vormt de map in een volgende versie een driehoek van spoorlijnen.

Spoorlijn Westerhaak - Luntersbeek.
Vanuit Westerhaak Centraal loopt de spoorlijn Westerhaak - Luntersbeek direct zuidwaarts. Na ongeveer een kilometer takt de spoorlijn enkelsporig af van de spoorlijn Riffelsbach Hbf - Briganson Ville. Na weer een kilometer komt de eerste halte op de verder enkelsporige lijn, Westerhaak Sportpark. Deze halte ligt direct naast het stadion, en is duidelijk een niet heel belangrijk voor de spoorwegen. Er staat dan ook alleen een abri op het perron. Na het Sportpark buigt de lijn verder richting het oosten, waar we naast de spoorlijn de ROVA (afvalverwerking) tegenkomen. Aan de overzijde van het spoor vinden we een meer, met daarin Slot Nijeveld. Niet veel later buigt de lijn iets richting het zuiden, om zo in het dorp Nijeveld uit te komen. Hier kruisen de treinen op de lijn elkaar, voordat er in Diemel aansluiting gevonden wordt richting Teugelen. De spoorlijn naar Teugelen komt in een volgende versie.